Waar we samenkomen

vrijdag 16 augustus 2013

Vakantie Denemarken

Ondanks dat we een dag eerder dan gepland naar huis zijn gekomen, hebben we het toch ook heel erg naar onze zin gehad in Denemarken.De eerste twee dagen zijn we in en om Kolding geweest. We verbleven in een bed en breakfast (zonder breakfast) waar we het helaas moesten doen met een zeer klein bed en erg weinig warm water. We zijn naar Skamlingsbanken geweest. Dat zou naast cultuurhistorische waarde ook een mooi uitkijkpunt hebben. Helaas hebben we daar niet echt van kunnen genieten omdat het nogal bewolkt was en regende. Wel hebben we er lekker rond gebanjerd.

Na twee dagen vertrokken we naar Kopenhagen. We hadden een hotel in Valby, 8 minuten met de trein naar Kopenhagen-Centraal. Op loopafstand was Frederiksberg Garden, het mooiste park van Kopenhagen. We kwamen er zelfs echte olifanten tegen, inclusief een baby-olifantje! (Zie foto's)

Eén dag door Kopenhagen slenteren was voor ons genoeg, de volgende dag hebben we voornamelijk doorgebracht op een Hop-on-hop-off-boot. Toch nog veel moois gezien en tussendoor lekker gegeten in Nyhavn.

De derde en laatste locatie was Fredensborg. Het was maar een klein uurtje rijden vanaf ons hotel en dus zijn we eerst tussen de buien door het kasteel van Fredensborg gaan bekijken. Van buitenaf dan want dit is een van de verblijfplaatsen van de koninklijke familie. Het viel ons op dat er nauwelijks hekken waren of beveiliging was en nagenoeg alle tuinen er omheen zijn vrij toegankelijk. Doet allemaal heel erg vreedzaam en gemoedelijk aan.

Het studioappartement was heerlijk: goede bedden, prima kookgelegenheid, lekkere douche en alles schoon, strak en gezellig ingericht. We konden er dan ook heerlijk tot rust komen en hebben eigenlijk niet meer gedaan dan boodschappen doen en uitrusten. Helaas voelde Matthijs zich toen al een paar dagen niet lekker en hebben we besloten een dag eerder naar huis te gaan zodat hij nog voor het weekend even langs de dokter kan.

Denemarken is leuk om gezien te hebben, maar wild enthousiast zijn we niet. Een volgende keer graag weer wat ruigere natuur wat mij betreft!

Hierbij ook de link naar het album met foto's: Denemarken 2013

Ilse

geplaatst door Ilse om 08:23

2 Comments:

Wat een mooie foto's. Alweer een land bezocht. Wat zal het volgende worden?

16 augustus 2013 om 14:20  

Wat een pecht met dat weer en andere tegenvallers. Nou ja, deze hebben jullie nu gehad. Op naar de volgende verrassing.

17 augustus 2013 om 17:50  

Een reactie posten

<< Home

r